Mikä on laina?

Lainanantajan ja lainanottajan välistä sopimusta, jolla pyritään usein tuottamaan jonkinlaista ennenaikaista hyötyä lainanottajalle, kutsutaan lainaksi. Voit tarvita äkillisesti lainaa esimerkiksi keittiösi remonttia tai uutta autoa varten. Rahalaina, johon edellämainitut kuuluvat, on ehkäpä yleisin lainamuoto.  Se solmitaan lähes aina jonkin luotonantajan tai pankin kanssa. Lainanottajan tehtäväksi jää sopimuksen mukaisella tavalla korvata takaisin tarvittu rahasumma lainanantajalle. Tässä artikkelissa käsitellään pääasiallisesti rahalainaa, johon usein liittyy sopimuksissa korot.

Mikä on lainan korko?

Lainasopimukseen liitettyä lisämaksua, joka veloitetaan aina takaisinmaksujen yhteydessä kutsutaan koroksi. Koron katsotaan olevan hyvitys lainanantajalle ennenaikaisen hyödyn tuottamisesta lainanottajalle. Luottomaan lainalaskurilla voit reaaliajassa tutkia eri korkomahdollisuuksien vaikutusta lainaasi.

Kuka tai ketkä voivat antaa lainaa?

Lainanottaja sekä lainantaja voivat olla yrityksiä, kuten luotto- tai pikavippifirmoja, tai pankkeja tai yksityisiä henkilöitä. Esimerkiksi yleisissä sukulaisten välisissä lainoissa, sekä lainanantaja kuin myös lainanottaja ovat yksityisiä henkilöitä. Lisäksi näissä tapauksissa hyvin usein lainasopimukset ovat suullisia.

Kuinka kauan lainan takaisinmaksussa tulisi kestää?

Lainasopimuksen myötä syntyy sopimuksen osapuolten eli lainanantajan ja lainanottajan välille velkasuhde. Tähän liittyy lainanottajan velvollisuus lyhentää lainaa säännöllisin väliajoin tai maksaa se kerralla pois ja tuo velvollisuus on kirjattu lainasopimukseen. Maksamalla kerralla lainan pois usein välttyy ainakin suuremmilta koroilta. Selvitä Luottomaan lainalaskurilla miten voit vaikuttaa eri maksutavoilla esimerkiksi koron suuruuteen.

Lainan maksuajassa ja muissakin sopimuksen muodoissa on paljon vaihtelua. Pikavipit, luotot ja myös pienemmät lainat maksetaan suhteellisen nopeasti pois ja vain harvoille niistä todellisuudessa ongelmaa tulee. Toki täytyy muistaa, että velkakierteeseen joutuneiden kohdalla kierre on usein paha. Vältä tämä suunnittelemalla lainalaskurin avulla laina-asiasi. Maalaisjärjen mukaisesti isommissa lainoissa kestää usein kauemmin takaisinmaksussa. Yrityslainaa ja asuntolainaa voidaan maksaa takaisin yli kymmenenkin vuotta, kun taas autolainaa ja remonttilainaa maksetaan joitain vuosia useimmissa tapauksissa.

Lainasopimuksen solmimisen yhteydessä lainanantaja ja -ottaja sopivat keskenään maksetaanko laina takaisin erissä vai kerralla, korotta vai koroilla ja vakuuden kanssa vai vakuudetta. Usein vakuuden kanssa ja kerralla maksettaessa välttyy suurilta koroilta, pienemmissä summissa voit välttyä niiltä kokonaan. Lainalaskurilla voit hetkessä selvittää miten eri vaihtoehdot vaikuttavat sopimustarjouksen muotoon, haluamme Luottomaassa auttaa muitakin välttämään epähuomiosta ja kiireestä johtuvat virheet.

Normikuluttaja saa järkevällä suunnittelulla estettyä ilman ongelmia lainavelkakierteen ja harvoin maksaa lainojaan pitkään takaisin. Poikkeuksena tietenkin esimerkiksi edellä mainittu asuntolaina. Luottomaan lainalaskuri pyrkii helpottamaan juurikin tavallisen kuluttajan laskuasioiden hoitoa kätevästi kotoa käsin. Tavoitteenamme on yhdessä turvata kaikille meille kuluttajaturvallinen lainanotto.

Mikä laina sopii parhaiten minun tarkoituksiini?

Lainoja eri muodoissa löytyy lähes kaikkien pankkien ja luotonantajien tarjonnasta. Mutta miten tavallinen kuluttaja osaa löytää itselleen sopivimman ja edullisimman lainatarjouksen omiin tarpeisiinsa? Vertaile reaaliajassa Luottomaan lainalaskurilla eri tarjouksia, jotta pääsemme säästämään sinulle aikaa ja ennen kaikkea rahaa.

Autolaina vanhan luottokilpurin korvaajalle, asuntolaina perheen lisääntyessä ja remonttilaina vesivahingon sattuessa ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten meistä jokainen voi tarvita lainaa helpottaakseen sen hetkistä tilannettaan. Lainalaskuri suodattaa sinun tarkoituksiisi sopivimmat lainatarjoukset ja näin pystyt kotoasi kätevästi selvittämään laina-asiasi. Eri lainatarjoukset päivittyvät lainalaskuriin reaaliajassa; tavoitteenamme on säästää sinut pitkästyttäviltä puhelinpalveluiden jonotuksilta sekä vaivalloisilta pankeissa asioinneilta.

Miten pystyn vertailemaan eri lainatarjouksia?

Lainoja ja luottoja löytyy valtava valikoima eri pankkien ja luotonantajien tarjonnasta ja joskus voikin tuntua vaikealta löytää itselleen tarjousten seasta itselleen sopivaa lainatarjousta. Vaikka useimmat pankit reilusti tarjoavat vanhoille asiakkailleen edullisempia lainasopimuksia, näin ei valitettavasti aina kuitenkaan ole ja myös tähän me pyrimme Luottomaassa vaikuttamaan.

Lainalaskurilla saat suodatettua karsitun valikoiman tarjonnan suuresta joukosta. Etenkin niissä tapauksissa kun olemassaolevia lainoja on jo, on asiaan perehtymättömän vaikea valita itselleen sopivaa ja edullista tarjousta. Tässä Luottomaan lainalaskuri tulee avuksesi.

Pääset aloittamaan lainahaun tästä ja lainalaskurimme alkaa saman tien selvittämään sinulle edullisimpia lainatarjouksia. Säästyt turhalta vaivannäöltä ja ajanhaaskaukselta.

Mitkä seikat vaikuttavat lainan saantiini?

Monet seikat vaikuttavat lainatarjouksessa sen muotoon ja ylipäätään siihen saako lainan. Esimerkiksi lainan suuruus ja luottotietosi monien muiden seikkojen ohella vaikuttavat tarjouksen muotoon ja kannattavuuteen. Voit itse kokeilla kotoasi lainalaskurilla eri vaihtoehtoja. Lainalaskuri näyttää sinulle reaaliajassa miten eri lainanmuodot vaikuttavat sopimukseen.

Luottomaassa haluamme aina auttaa kuluttajaa karsimaan huonot ja tiukat ehdot pois tarjouksista. Eri lainanantajat voivat tarjota lainoja todella tiukoilla ehdoilla. Silloin pahimmillaan voi joutua hetkellisesti tiukkaan paikkaan kukkaron nyörejä kiristäessä.

Luottomaan lainalaskurilla pystyt valitsemaan sinulle sopivimman laina-ajan ja kuukausierän. Me haemme sinulle sen pohjalta parhaat lainatarjoukset, säästät näin aikaa ja rahaa.